Estap EM 3000 Akıllı PDU Kurulum Notlarım-1
Estap Akıllı PDU Estap EM3000 Akıllı PDU Cihazın Arkadan Görünümü Akıllı PDU cihazları Sistem odası veya Datacenter türündeki sürekli kontrol altında tutulması gereken yerlerde kullanılması şart olan bir modüller topluluğudur. Modüler yapıda kullanıcısına sunulan bu cihazlardan piyasada her marka ve modelde bulmak mümkündür.
Estap Akıllı PDU
Estap Akıllı PDU cihazları Sistem odası veya Datacenter türündeki sürekli kontrol altında tutulması gereken yerlerde kullanılması şart olan bir modüller topluluğudur. Modüler yapıda kullanıcısına sunulan bu cihazlardan piyasada her marka ve modelde bulmak mümkün.
Estap EM3000 Akıllı PDU Cihazın Arkadan Görünümü
Geçen gün elime geçen ve üretimi ülkemizde yapılan Estap marka EM 3000 model Akıllı PDU cihazını inceleme fırsatı buldum. Cihaza ait kurulum bilgileri ve inceleme notlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.
Estap Akıllı PDU (Protocol Data Unit) cihazımız aynı bir iş yeri güvenlik alarmı gibi çalışır. Ortama yapılacak her müdahale ve ortam şartlarındaki her değişim akıllı sensörler tarafından algılanarak merkezi işlem birimine iletilir.
Bu değerler merkezi işlem biriminde yorumlanır ve kullanıcı tanımlamalarına göre gerekli görevler tetiklenir. Böylece PDU cihazının kurulu olduğu ortam her an kontrol altında tutulur. Akıllı PDU sisteminde ana başlıklar altında yapılan ölçümler ve algılamalar şu şekildedir:
- Ortam Sıcaklığı: Ortamın sıcaklığı bir veya birkaç termometre sensörü ile toplanır ve cihaza gönderilir. Cihazda bu değerler her saniye izlenir ve kullanıcının yönetim panelinden yaptığı konfigurasyonlara göre alarm üretilir yada üretilmez. Sıcaklık bilgileri istenen peryotlarla alınarak bir istatistik oluşturabilir. Yine kullanıcının tanımlaması doğrultusunda Akıllı PDU’ nun Röle sistemi sayesinde bir siren çalıştırılabilir yada yedek klima çalıştırılabilir.
- Nem Sensörü : Sıcaklık sensörüne benzer şekilde çalışır. Tek farkı ortamın nem değerini ölçer ve kullanıcının belirleyeceği kritik seviyelere ulaştığında merkezi işlem birimi alarm üretir.
- Akım Denge Sensörü: Mevcut Datacenter’ ı besleyen akımdaki yük dengesi ve gerilim değerlerini ölçerek PDU’ ya gönderir. Kullanıcının tanımladığı değerlerin dışına çıkıldığında alarm üretilir.
- Su Sensörü : Herhangi bir su baskını veya sel riskine karşı kullanılacak su sensörleri zemine bırakılır ve belirli bir su yüksekliği yada sıvı teması ile devreye girer ve PDU alarm üretir.
- Duman Sensörü: Yangın ve tutuşma riskine karşı konulacak olan bir veya birkaç duman sensörü ile tehlike oluşmadan alarm üretilir ve kullanıcı tanımlamasına göre söndürme sistemini tetikleyebilir.
- Isı sensörü : Ortam ısısının çok yüksek değerlere (yangın durumunda) ulaşması halinde alarm üretir.
- Kapı Sensörü : Manyetik kapı dedektörü sayesinde datacenter giriş-çıkış ve acil durum kapıları kontrol altında tutulabilir. Açılması veya uzun süre açık kalması durumunda kullanıcı tanımlı alarm üretilir.
- Hareket Sensörü : Ortama konulacak hareket (PIR) sensörleri ile ortamdaki istenmeyen hareketler veya müdahaleler oluştuğunda PDU alarm üretir.
- Proximity Kart Sensörü : Datacenter’ a girecek kişilerin personel kartları ve giriş yetkileri belirlenir. Ayrıca loglama işlemi yapılır.